onsdag 21 juli 2010

Lammkotletter med sommarsallad

Lammkotletter är härligt!

Så även i Per Morbergs recept som tillsammans med en sommarsallad (denna gång mer à la Karin än à la Morberg) avnjöts den 20 juli i sällskap med familjen Ring.

Kotletterna fick marinera i kraftig marinad över dagen. Jag lät dem drypa av och torkade av dem för att inte oljan skulle skapa för stora lågor när jag la dem på grillen.

Nytt för denna gång var tändningsmetoden. Med en hederlig värmepistol fick jag full glöd på några minuter. (Strunta i Ture Sventons devis "Kom ihåg pojkar använd pitolerna bara i nödfall". Använd dem när som helst säger jag.)



- Mitt namn är Österberg. Daniel Österberg.


Ibland måste man greja lite med spjället.


Förutom sallad och en hel del andra tillbehör gjorde vi samma Morbergska tomatsalsa som till kycklingfiléerna med parma och mozzarella. Den passade utmärkt även till lammkotlett.

1 kommentar: