måndag 12 juli 2010

Kycklingsspett med chiliaioli

Tiden flyger, och så också vi som har varit bortresta och därför hunnit varken grilla eller blogga. Innan vi for hann vi i alla fall med ytterligare en grillkväll.


Lördagen den 12 juni var Karins f.d. kollega tillika f.d. proffskocken Nicolas med familj, Sofie och lilla Melina våra gäster och jag tog mod till mig och provade ett grillrecept ur Morbergs bok. Nu är det inte så att Nicolas står med bister min och dömer andras valhänta matlagningsförsök. Jag behövde därför inte känna mig särskilt nervös. Dessutom har Nicolas och jag lagat mat tillsammans (nåja jag var i alla fall där) förut. I höstas hjälpte han mig förvandla en herrmiddag till en verklig lyckad gourmetkväll.


Denna kväll tog vi Kycklingsspett med chiliaioli, dock bara som del av huvudrätten då vi dessutom grillade spett av hängmörad clubstek och spett av marulk samt massa goda tillbehör också. Det finns inte så mycket att säga om kycklingsspetten med chiliaioli mer än att det blev lyckat. Kanske jag börjar få lite koll på vad jag sysslar med och vet när jag skall använda indirekt glöd och inte. Chilin spetsade dessutom till aiolin på ett sätt som gjorde den än mer spännande.


Receptet finns med i SvD och på Tasteline. Rekommenderas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar